GEBETEN?
 

Dit is slechts een voorsmaakje. Deze pagina wordt binnenkort aangevuld met nog veel meer websites over techniek en wetenschap, aan een kritische selectie onderworpen.

INSPIRATIE    

Kleuters 3de graad

Techniek in het basisonderwijs

Heel overzichtelijke site, waarop je heel wat ideeŽn en impulsen vindt die je op weg kunnen zetten voor techniek en wetenschap in de klas. De Ďlessení zijn soms leuke ideeŽn voor afgebakende ateliers. Bij ĎlesideeŽní vindt je enkel inspirerende ideeŽn, die mogelijk te integreren zijn bij een meer projectmatige aanpak. Het gaat voornamelijk over constructies.

 

2de graad 3de graad

Techniek Coach

Overzichtelijke site die zich in de eerste plaats richt op scholen die graag externe hulp zoeken om aan techniek en wetenschap te doen in de klas, in de vorm van afgebakende lesjes.
Je kan hier ook een paar techniekopdrachten vinden en een beetje lesmateriaal.
De score van twee sterren is omdat er inhoudelijk weinig te vinden is op de site zelf; over de kwaliteit van de techniekcoaches kunnen wij ons niet uitspreken.

 

Kleuters 3de graad

Techniek in je klas

 

Een overzichtelijke website waarop je een twintigtal voorgekauwde ideetjes kan vinden, wisselend in kwaliteit. Er zijn opdrachten, werkbladen en stappenplannen te vinden die zowel technisch als soms creatief zijn. Er zijn enkele handige Ďtips & trucsí rond werken met specifieke materialen en technisch gereedschap.

 

MATERIAAL    

Kleuters 3de graad

Techniek in het basisonderwijs

Kijk bij het tabblad ĎMaterialení als je een paar tips wilt voor het aanschaffen van constructiematerialen.


 

Kleuters 3de graad

Technotheek

De site van het Ďproeftuinprojectí.
Uitgebreide lijst met ideeŽn voor het aanschaffen voor materialen voor je eigen techniekplek. Voornamelijk gericht op technisch en elektrisch gereedschap en materiaal.